Aluminij vs Čelik u skele sustava

Wuxi XSX metalni materijali co | Updated: Apr 21, 2017

360 截图 20170421131642478.jpg Rasprave o aluminija i čelika su oko odavno. I kad smo došli do materijala skele, usporedba će biti odgajani još jednom.


Najveća prednost je Aluminij sistema preko čelika je njegova lakši. Ova razlika utiče na efikasnost podizanje ili demontaže skele od strane radne snage, kao i transport svih ovih cjevaste profile i ploče. U početku, što je Aluminij sistem može biti skuplje, ali s vremenom su prednosti rukovanje će uštedjeti više nego što očekujete.


Gdje težinu skela direktno utiče na podlogu, ili treba da se prenosi preko područja s ograničenjima težina aluminija cjevaste profil je preferirani materijal. Dakle, manje težine znači:

· Ušteda troškova transportni

· Potrebno Svjetsko rada za montažu i demontažu

· Lakše rukovanje sve komponente

· Sklapanje Brže

·           Manji potencijal za oštećenje okolnih radova / okruženju.


Aluminijuma prednost je u svoje inherentno mala težina uz održavanje visokog kapaciteta da nosi teret. I svoje prenosivosti daje Aluminij skela još jednu prednost. Ekstra prednosti sa sigurnosnim, rukovanje i fleksibilnost čine ga idealnim materijal izbora. Da ne spominjemo aluminijski profil ima više dugovječnost i veće vrijednosti za recikliranje.


Contact Us
Wuxi XSX metalni materijali co
Tel: +86 510 6653 3350
Address: Hongta Indutstrial zona, Gaocheng grad, Yixing, 214201, Jiangsu, Kina
Komunikacije
Prijavite se za ekskluzivni ažuriranja
Dobiti najnoviji posebnih ponuda i popusta informacije koje se šalju na vašu email adresu.
Wuxi XSX metalni materijali co